De geschiedenis van Bedking Ergopolis

Bedking werd opgericht in 1984 door Philippe Mannekens en Christiane Traen. Met vestigingen te Kampenhout en Mechelen behoorden ze tot de Vlaamse pioniers inzake advies en verkoop van het betere slaapcomfort, met een eigen productieafdeling van donsdekens.

Begin jaren '90 werden de activiteiten verplaatst naar de huidige vestiging te Boortmeerbeek. Het assortiment slaapcomfort werd uitgebreid tot een totaalassortiment inzake slaapkamerinrichting met aanvullende producten zoals bedbanken, slaapkamers, dressings en bedkasten. Aansluitend werd er analoog aan het slaapcomfort een nieuwe afdeling zitcomfort geopend. Zeer snel groeide Bedking-Sitoke uit tot de ‘Speciaalzaak in Europees zit-en slaapcomfort’.

Eind jaren '90 werd er geïnvesteerd in de opening van een uniek testcentrum Ergopolis voor ergonomische zit-en slaapsystemen.  Ergopolis werd opgericht om onze klanten beter te begeleiden bij de keuze van het beste zit-en slaapsysteem in functie van hun behoeften. Ergopolis ontwikkelt en ontwerpt samen met gespecialiseerde paramedici en ingenieurs een grote variatie aan slaapsystemen.

Vandaag staat het bedrijf Bedking Ergopolis onder leiding van Pascal Mannekens. Hij is Master in de Revalidatiewetenschappen, wetenschappelijk onderzoeker met internationale expertise op het vlak van ontwikkeling en onderzoek van ergonomische slaapsystemen en auteur van het boek Rust voor je rug - Kies het juiste bed en maximaliseer je slaapcomfort

Bedking Ergopolis is met een toonzaal van meer dan 3500 m2 uitgegroeid tot de grootste speciaalzaak inzake ergonomisch zit-en slaapcomfort.

Lees meer over onze meubelwinkel ›

Bezoek ons of neem contact op ›