Ergopolis® matrassen

Ergopolis

Een volledige lijn ergonomische matrassen

Ergopolismatrassen zijn ontwikkeld op basis van fundamenteel wetenschappelijk onderzoek onder supervisie van Pascal Mannekens. Ze bestaan uit materialen die op een unieke manier met elkaar gecombineerd worden met als ultieme doelstelling het garanderen van een maximale comfortbeleving. We geven je hierbij een overzicht van de meest gebruikte materialen. Alle grondstoffen worden in Europa geproduceerd en voldoen dan ook aan de strenge Europese wetgeving.

Talalay latexmatrassen

Talalay latex is een combinatie van natuurlijke en synthetische latexmoleculen. Deze latex heeft unieke eigenschappen op het vlak van elasticiteit, gecombineerd met een zeer hoge luchtdoorlatendheid omwille van de open celstructuur. In alle Ergopolis matrassen verwerken we Vita Talalay latex.

Detail pocketveren matras
Talalay latex
Rubberboom latex productie

 

Pocketveren

De pocketveren zijn tonvormig en zitten onder voorspanning in de textielhoesjes. Op basis van biomechanische modellering werden er 4 nieuwe recepturen ontwikkeld in functie van de gemiddelde lichaamsbouw. Alle pocketverenkernen zijn zachter ter hoogte van de schouders, symmetrisch opgebouwd en tweezijdig beslaapbaar.

Matras pocketveren
Pocketveren matras Ergopolis
Detail pocketveren matras

 

Hoes in zonestretch

Dankzij de unieke breitechniek en het gebruik van elastaan ontstaat er een verhoogde rekbaarheid ter hoogte van de schouderzone. Dit verhoogt zowel de conformiteit alsook de drukverdeling. De stof is eveneens voorzien van zilverionen met een anti-bacteriƫle werking.

Hoes hypo-allergeen zonestretch

 

Vulmaterialen in wol, zijde, katoen, Climawatt en Aegisfill

Climawatt is een nieuwe revolutionaire matrasvulling gekenmerkt door extreem verhoogde vochtregulerende eigenschappen. Climawatt neemt het adem-en transpiratievocht op, verdeelt het gelijkmatiger over de oppervlakte van de matras en laat het stelselmatig terug verdampen.

Aegis is een vezel die voorzien is van de Aegistechnologie of Aegis Microbe Shield Technology. Aegis is een product voor langdurige anti-microbiƫle bescherming dat zich bindt met de vezels. Het onderdrukt de ontwikkeling van schimmels en vermindert indirect de mijtenproductie.