Ergopolis

Ontdek het unieke Ergopolis® slaapsysteem

Ergopolis slaapsysteem DNA

Het Ergopolis® slaapsysteem bestaat uit zelf ontwikkelde, wetenschappelijk onderbouwde producten die een gepersonaliseerd slaapcomfort verzekeren.

De combinatie van een aangepaste lattenbodem, een matras met verschillende comfortzones en een ergonomisch kussen staat garant voor een gezond slaapsysteem.

Maak een afspraak

Vermijd rugklachten: gezond slapen en zitten

Rugklachten treffen 60-80 procent van de Westerse bevolking. Slapen op een goed bed, gecombineerd met een juiste zithouding kan veel problemen verhelpen, dus laat je begeleiden door onze kinesitherapeuten en slaapexperts.

Ruggegraat - Gezond slapen - Gezond zitten

Ergopolis

Ergonomisch slapen: een compleet systeem

Een slaapsysteem is de combinatie van drie belangrijke onderdelen: de matras, de lattenbodem of matrasdrager, en het hoofdkussen.

De meest geavanceerde methode om een slaapsysteem samen te stellen bestaat er op dit moment in de lichaamsparameters te meten en te analyseren. De technologie is volop in ontwikkeling en bij Ergopolis kunt u terecht voor een lichaamsanalyse aan de hand van een 100 % veilige Bodyscan. De Bodyscan meet al je lichaamsvormen en is ook toepasbaar in andere sectoren zoals bij de confectie van een kostuum op maat. Aansluitend meten we de ondersteuning van de wervelzuil in rug-en zijlig op het Rugmeetbed.

Zelfs zonder metingen en een goed gesprek met gerichte vragen zetten we je op weg naar de beste keuze voor je rug! We houden onder meer rekening met deze parameters:

  • Conformiteit: ben je slank of wat molliger gebouwd? Wat zijn de verschillen tussen je schouder-, taille- en heupbreedte? Wat is de vorm van je wervelkolom in voor- en zijaanzicht?
  • Hardheid: hoe groot ben je? Hoeveel weeg je? Wat is je body mass index? Heb je een subjectieve voorkeur voor hard of zacht?
  • Vochtregulatie: wasem je ’s nachts veel vocht uit? Met andere woorden: wat is het verschil tussen je gewicht voor het slapengaan en bij het opstaan?
  • Warmte-isolatie: slaap je graag warm of liever koel? Is je slaapkamer verwarmd? Heb je een koele of juist een warme kamer?
  • Gezondheidsproblemen: heb je gezondheidsproblemen die een invloed hebben op je slaap of slaaphouding? Heb je nek-, rug of schouderpijn? Ben je allergisch voor huisstofmijt?

Onze adviseurs zullen ook rekening houden met je persoonlijke voorkeuren.

Verder moet je het bed altijd uitvoerig uitproberen. Ook dat is mogelijk bij ons, onze unieke slaapafdeling heeft bijvoorbeeld meer dan 40 testmatrassen.

Het één-programma 'Voor hetzelfde geld' besteedde een item aan het rugmeetbed. Bekijk de aflevering op de site van het programma ›

Body scanner / rugmeetbed

Rugscanner / body scan / bedmeting