Verenmatrassen

Stalen veren verpakt in zakjes

Een verenmatras is samengesteld uit een groot aantal stalen veren. Die hebben doorgaans een progressieve weerstand: hoe meer ze belast worden, hoe meer de weerstand zal toenemen. De totale hardheid van een verenmatras hangt samen met de vorm, de diameter en de staaldraaddikte van de veren. Ook de comfortlaag die de matraskern omhult, speelt een rol. Meestal bestaat die uit schuim of latex.

Ergopolis pocketveren matras

Pocketveren matras Ergopolis
Detail pocketveren matras
Pocketveren
Hoes hypo-allergeen

 

  • Bonell-veren

    Bonell-veren zijn aan de uiteinden wijder dan in het midden. Ze zijn voor hun stabiliteit boven- en onderaan verbonden met elkaar en zijn stugger dan zakjesveren.

  • Zakjes- of pocketveren

    Pocketveren worden meestal onder voorspanning verpakt in textielzakjes. De veer is vrij en kan los van de andere veren bewegen. De pocketveren in onze collecties zijn tonvormig en zijn alleen in het midden met elkaar verbonden waardoor ze beter aansluiten aan je lichaam.

De hardheid van een pocketveer is vooral afhankelijk van de dikte van de staaldraad, het aantal gebruikte veren en de vorm ervan. De mate waarin de pocketverenmatras een goede luchtdoorlaatbaarheid garandeert is variabel volgens de kwaliteit van de gebruikte comfortlagen en de buitenhoes. De meest gebruikte comfortlagen zijn koudschuim of latex.

Onze ergonomische pocketverenmatrassen worden voorzien van veren met verschillende comfortzones. De veren ter hoogte van de schouders zijn steeds zachter dan de veren in de middenzone. Het aantal zones kan oplopen van 3, 5 tot 7 comfortzones. Alle comforteigenschappen van de pocketverenmatras komen tot hun hoogste rendement in combinatie met een ergonomische lattenbodem. Een pocketverenmatras is combineerbaar met een spiraalbodem, boxspring of lattenbodem met voldoende aantal latten. Indien de pocketveren afgedekt worden met luchtdoorlaatbare comfortlagen zoals Climalatex of Talalaylatex behoren ze tot de best ventilerende matrassen.

Ontdek het unieke Ergopolis® slaapsysteem

Ergopolis slaapsysteem DNA

Het Ergopolis® slaapsysteem bestaat uit zelf ontwikkelde, wetenschappelijk onderbouwde producten die een gepersonaliseerd slaapcomfort verzekeren.

De combinatie van een aangepaste lattenbodem, een matras met verschillende comfortzones en een ergonomisch kussen staat garant voor een gezond slaapsysteem.

Meer over het Ergopolis® gamma Maak een afspraak