Lattenbodems

De meest gekende bedbodem: de lattenbodem

De lattenbodem bestaat uit een kader waarin latten zijn gemonteerd die kunnen veren en balanceren op lathouders. Zo kunnen de latten zich aanpassen aan de matras en aan de lichaamsvormen. Bij houten lattenbodems zijn de latten opgebouwd uit verschillende lagen. Elke lat kan een andere dikte, kromtestraal, stramheid of gewoon een andere kleur hebben. Ook het aantal latten per lattenbodem kan nogal verschillen: van 14 tot meer dan het dubbele. Uiteraard beïnvloedt dat ook de breedte en de dikte van de latten.

Lattenbodem met verschillende zones

Een goede lattenbodem is in verschillende zones opgedeeld, die elk een andere tegendruk kunnen bieden. Zo wordt de wervelkolom op alle punten juist ondersteund. Vaak zitten er dan ook verschillende soorten latten in de bodem: zachtere latten aan de schouders en regelbare, verstevigde latten in de middenzone van je lichaam.

Lattenbodems zijn te combineren met alle matrassoorten zolang er maar een voldoende groot draagvlak is. Ze kunnen vrijstaand (op poten) gemonteerd worden of zijn zeer eenvoudig in te bouwen in een bedkader naar keuze.

Ergopolis 20 - elektrisch verstelbaar
Swissflex lattenbodem
Ergopolis 20 lattenbodem
Swissflex lattenbodem Uni

Schotelbodems

Een variant van de lattenbodem is de schotelbodem. Schotelbodems zijn gemaakt van kunststof. Ze bestaan uit kleine schotels die gemonteerd worden op onderlatten. De schotels zijn doorgaans zachter ter hoogte van de schouders en steviger in de middenzone. Ze kunnen veren en kantelen, zijn zeer flexibel en je kunt de hardheid vaak per lichaamszone instellen.

Ergopolis® lattenbodems

Op basis van jarenlang wetenschappelijk onderzoek heeft Bedking zijn eigen slaapsysteem ontwikkeld, waarin de Ergopolis® 20 lattenbodem een cruciale rol speelt. Hij behoort tot de nieuwste generatie van ergonomische lattenbodems, en het personaliseren en de uiteindelijke individuele afstelling van de lattenbodem gebeurt op basis van de meting van een aantal lichaamsparameters.

Lees meer over de Ergopolis® 20 lattenbodem

Swissflex

Eén van onze topmerken voor lattenbodems is Swissflex. Dit merk ontwikkelt al meer dan zestig jaar intelligente slaapsystemen. Voor een gezond ligcomfort zorgen de Swissflex lattenbodems met interactieve Bridge-technologie en de Geltex-inside matrassen. Beide elementen zijn cruciaal om te zorgen dat uw lichaam voldoende ondersteund wordt om comfortabel te liggen. Swissflex staat voor Zwitsers vakmanschap, innovatie en kwaliteit.

Ontdek het unieke Ergopolis® slaapsysteem

Ergopolis slaapsysteem DNA

Het Ergopolis® slaapsysteem bestaat uit zelf ontwikkelde, wetenschappelijk onderbouwde producten die een gepersonaliseerd slaapcomfort verzekeren.

De combinatie van een aangepaste lattenbodem, een matras met verschillende comfortzones en een ergonomisch kussen staat garant voor een gezond slaapsysteem.

Meer over het Ergopolis® gamma Maak een afspraak