Boxsprings

Boxspring: een bodem met veren

Letterlijk vertaalt betekent een boxspring ‘doos met veren’. Een boxspring, springbak of in de volksmond ook ressortbak genoemd, bestaat uit een licht verende ondermatras met een groot aantal, onderling gekoppelde verticale binnenveren. Deze binnenvering wordt dan in een houten of metalen frame verwerkt om vervolgens aande buitenzijde af te werken met stof, imitatieleder of echt leder. Bovenop de boxspring komt dan de matras te liggen.

Boxsprings worden meestal op poten gezet en in combinatie met een hoofdeinde als bed gebruikt.

Boxspring Beka
Nox boxspring
Boxspring Beka Best Of
Nox boxspring

Doorsnede boxspring pocketveren

 

Boxsprings en conformiteit

Boxsprings zijn meestal minder conformerend dan een goede lattenbodem, ze werken ergonomisch dus minder ondersteunend. Je combineert ze dus het best met een voldoende dikke matras – minimaal 18 cm is de vuistregel. Boxsprings zijn ook minder vochtdoorlatend dan matrasdragers als spiraalbodems en lattenbodems. Pocketverenmatrassen – die uitstekend vocht absorberen en weer afgeven aan de lucht – zijn hier dus het meest geschikt. Op boxsprings mag je ook koudschuim- en latexmatrassen leggen, alweer op voorwaarde dat ze voldoende dik zijn, want de meeste boxsprings scoren niet zo goed op conformiteit.

Om de minder efficiënte vochtregulatie op te vangen is het aan te raden zeer goed bedtextiel te gebruiken en een matrashoes die doorstikt is met vochtregulerende vulmaterialen. Ook voor mensen met allergie zijn de pocketveren iets minder geschikt: je kamer goed verluchten blijft een heel belangrijke opdracht voor boxspringslapers.

Ontdek het unieke Ergopolis® slaapsysteem

Ergopolis slaapsysteem DNA

Het Ergopolis® slaapsysteem bestaat uit zelf ontwikkelde, wetenschappelijk onderbouwde producten die een gepersonaliseerd slaapcomfort verzekeren.

De combinatie van een aangepaste lattenbodem, een matras met verschillende comfortzones en een ergonomisch kussen staat garant voor een gezond slaapsysteem.

Meer over het Ergopolis® gamma Maak een afspraak