Luchtreiniger: Röwa FreciousCare MEDICAL H14

Röwa FreciousCare MEDICAL H14

Frisse lucht in binnenruimtes

We brengen 90% van de tijd in binnenruimtes door. Of het nu op kantoor, op een zolderwoning of in de slaapkamer is: een krachtig filtersysteem zorgt voor aantoonbaar frisse lucht. Zo verwijdert de FreciousCare meer dan 99,995% * fijnstof(PM2,5) bacteriën. Ook onaangename geuren, huisstofmijt, dierenhaar, stuifmeel en zelfs vluchtige organische stoffen filtert hij doeltreffend uit de kamerlucht.

Dankzij de HEPA-14 filter upgrade kan deze FreciousCare 5000 ook aerosolen (virussen) tegenhouden.

Filters houden fijnstof en andere vervuiling tegen

Een mens ademt tijdens acht uur nachtrust rond de 4.000 liter lucht in en uit. De kwaliteit daarvan is van invloed op de slaap en de gezondheid. Schone lucht is met name belangrijk voor stadsbewoners, voor gezinnen met kinderen, voor mensen met allergieën, als ook voor mensen in buitengebieden die last hebben van gras- en weidepollen. Over fijnstof gesproken: hoe kleiner de deeltjes, hoe beter de filtertechniek moet zijn. De uit drie lagen opgebouwde filtertechniek in de FreciousCare reinigt de lucht uiterst efficiënt, stil en zuinig. Zelfs in de hoogste stand verbruikt het compacte apparaat met 32,8 watt minder energie dan een föhn.

Een eerste laag verwijdert grove deeltjes (haar en stof), de tweede laag is een actieve koolstoffilter die schadelijke gassen tegenhoudt (dioxide, sigarettenrook en andere geuren). De derde filterlaag verwijdert fijnstof (PM 2,5), bacteriën, huisstofmijt, schimmels en andere micro-organismen.

Deze FreciousCare MEDICAL H14 werd in 2020 ontwikkeld en is nog efficiënter om viruspartikels weg te filteren.

 

 

Gebundelde competentie

De FreciousCare binnenluchtreiniger voor schone lucht wordt geleverd door Röwa (Rössle & Wanner GmbH), fabrikant van hoogwaardige bedsystemen en MANN+HUMMEL, de wereldwijd leidende procucent van filteroplossingen.

Door zijn bijna geruisloze werking kan deze luchtreiniger ook in de slaapkamer worden gebruikt. Slapen in schone lucht bevordert de slaapkwaliteit. Door zijn handzame formaat kan hij ook in de keuken of woonkamer voor een gezond leefklimaat zorgen.

Filters gaan ongeveer 18 maanden mee. Bedking levert ook afzonderlijke FreciousCare filters.

* In een conform GB/T18801-2015 ingerichte testkamer van 30m³ werd >99,99% van de fijnstofdeeltjes (PM2,5) en bacteriën (Stapphylococus albus 8032)binnen 45 resp. 60 minuten verwijderd.

 

€ 499,00

In voorraad

 


Technische details

Afmetingen: 40 x 24 x 53 cm
Gewicht: 9 kg
Kamers tot 30m²
Energieklasse A (max. 33 W)
Geluid: 39 – 65 dB
Filters: HEPA-14
Kleur: wit

Op de lijst van gecontroleerde luchtzuiveraars tegen COVID-19 (FOD Volksgezondheid)