Luchtreinigers voor de Stad Aarschot

Luchtreinigers voor de Stad Aarschot

In januari 2022 nam de stad Aarschot deel aan het onderzoeksproject Luchtreiniging in de klas. School Elzenhof kreeg toen 14 hoogkwalitatieve luchtreinigers om de luchtkwaliteit in de klaslokalen te verbeteren. Aan dit grootschalig onderzoek, geleid door Prof. dr. ir. Bert Blocken, dr. ir. Leen Peeters en Prof. dr. Marc Van Ranst, nemen meer dan 30 scholen deel in Vlaanderen en Nederland. Er wordt onderzocht hoe luchtreinigers het aantal virale besmettingen kunnen terugdringen.

Na de positieve resultaten van het onderzoeksproject investeert de stad Aarschot nu zo'n ā‚¬ 52.000 in 13 exemplaren voor woonzorgcentrum Sint-Rochus en Lokaal Dienstencentrum Orleanshof. De luchtreinigers verlagen niet alleen de kans op besmetting met Corona, maar filteren ook de pollen en het fijn stof. Met deze aankoop wil de stad dus ook de algemene luchtkwaliteit verbeteren.

De luchtreinigers worden geplaatst in ontmoetingsruimtes waar veel mensen samenkomen. Op die manier kunnen de ramen en deuren gesloten blijven. De investering levert dus twee vliegen in Ć©Ć©n klap op: enerzijds wordt een gezonde leefomgeving gecreĆ«erd voor de meest kwetsbaren en anderzijds kunnen de verwarmingskosten gedrukt worden. Een echte win-win in deze onzekere tijden.

Bedking Ergopolis is Silver partner van het project 'Luchtreiniging in de klas'. Enkele luchtreinigers uit ons gamma werden geselecteerd voor de studie, onder meer de Trotec TAC luchtreiniger die in het woonzorgcentrum in Aarschot werd geplaatst. Ook kleinere luchtreinigers maken deel uit van het project, zoals de Samsung AX5500 en de Mann+Hummel SQ500. Op die manier is schone lucht ook haalbaar thuis of op kantoor.

Op onze website vind je een volledig overzicht van onze luchtreinigers, samen met een catalogus. Voor meer informatie nodigen we je graag uit in onze showroom.

- -

Dit project kwam recent aan bod in Het Laatste Nieuws.