Coronatafel in het ZO magazine van Unizo

Coronatafel in het ZO magazine van Unizo

Het magazine ZO van Unizo, de Unie van Zelfstandige Ondernemers, wijdt in september 2020 een artikel aan de Coronatafel van Ergopolis.

Nieuwe technologieën uitvinden of verspreiden heeft een positief effect op het hele economische weefsel. Hilde Crevits, Vlaams minister van Economie, wil Vlaanderen daarin een zetje geven en wil ons in de top vijf krijgen van meest innovatieve regio's in Europa. Ergopolis bewijst met de Coronatafel dat je geen megabedrijf hoeft te zijn om je steentje bij te dragen.

De coronatafel ‘Erika’ is een onderdeel van een algemene bestrijdingsstrategie tegen de aërogene transmissie van Covid-19. In overleg met experten, politici en de bedrijfswereld werken wij verder aan een duurzame oplossing voor zorgverleners, risicogroepen en de algemene bevolking. Mannekens wenst de komende maanden medische luchtreinigingstechnologie te implementeren in meubilair voor oa. woon-en slaapkamers.  

De Coronatafel zuigt lucht van onderuit aan, filtert ze en blaast ze verticaal uit. Zo krijg je een onzichtbaar luchtscherm dat niet alleen de lucht zuivert maar ook mogelijk schadelijke ademwolken afbuigt naar hogere luchtlagen. Aansluitend kunnen vuile partikels die gebonden zijn aan fijn stof 'onschadelijk' worden gemaakt door een ionisatietoestel - een soort vaas aan het plafond die de partikels aantrekt zoals een magneet dat doet met ijzervijlsel.

Het volledige artikel kan je hier nalezen:
Een open geest, een frisse wind (Unizo ZO magazine)