Hoofdkussens

Hoofdkussens

Je hoofdkussen is het sluitstuk van je ergonomisch slaapsysteem (ergonomische lattenbodem + matras + kussen).

De keuze van je kussen is sterk afhankelijk van het type matras, bedbodem en je lichaamsbouw. Ook de meest dominante slaaphouding bepaalt de keuze van het kussen. In zijlig geeft het kussen steun zodanig dat de nekwervels één lijn vormen met de wervels ter hoogte van je bovenlichaam. Ook in ruglig geeft het kussen een wat stevigere steun aan de holte ter hoogte van je nekwervels.

Ergonomisch hoofdkussen ondersteunend

 

Een goed hoofdkussen herken je aan deze eigenschappen:

  • Conformiteit en hardheid: zowel de nek als het hoofd moeten continu ondersteund worden.
  • Vochtregulatie: het vocht dat we uitwasemen moet geabsorbeerd en afgevoerd worden. Zowel de hoes als de vulling zijn belangrijk.

Er is een haast niet te overzien aanbod van hoofdkussens op de markt. De belangrijkste vulmaterialen zijn synthetische materialen (polyesterwatten of bolvezels in polyester), natuurlijk vulmaterialen (dons of veren) en schuim of latex.

Orthopedisch kussenAls traditionele hoofdkussens je nek onvoldoende steun bieden, dan kun je een orthopedisch hoofdkussen overwegen. Dat zorgt voor een correcte ondersteuning van de nekwervels en het hoofd. De nekzone is meestal steviger dan de hoofdzone. Uit eigen onderzoek blijkt dat orthopedische hoofdkussens leiden tot een afname van nek- en schouderklachten en een positieve bijdrage leveren aan de slaapkwaliteit. Veel mensen moeten er wel aan wennen omwillen van de niet-aanpasbare vorm. Dat kan een paar dagen tot een paar weken duren.

 

De Ergopolis neksteunkussens zijn rechthoekig en onderscheiden zich door het gebruik/ de toepassing van de laatste nieuwe innovaties, zowel wat betreft de buitenhoes als de vulmaterialen zoals gelschuim, Pulse-latex en nieuwe hypo-allergene synthetische vezels.

Bedking Ergopolis beschikt over een testafdeling met enkele tientallen modellen. Op eenvoudig verzoek kan u gebruik maken van onze testservice.